PR Verde

Dacă cu câtva timp în urmă am vorbit despre pedalarea online, pasul următor în acest sens este prezentarea campaniei Verde pentru Bicicletecare încurajează mersul pe bicicletă şi alegerea unui mijloc de transport ecologic. Iniţiativa îi aparţine lui Emil Cristescu, un pasionat al mersului pe două roţi, care pentru a vedea dacă ţimişorenii folosesc bicicleta s-a gândit să introducă numere asemănătoare celor de înmatriculare a maşinilor.

verde-pentru-biciclete

Evenimentele celor de la “Verde pentru Biciclete” au avut drept scop atragerea atenţiei asupra importanţei şi beneficiilor mersului pe bicicletă, dorind ca şi bicicliştii să fie trataţi cu respect în trafic. La început, numerele utilizate i-au făcut pe cei care se întalneau pe stradă să se salute chiar dacă nu se cunoşteau.

Din 2008 şi până în prezent au avut loc numeroase evenimente, întrucât campania se întinde pe o perioada de timp nedeterminată, unul dintre cele mai importante fiind “Numărătoarea de primăvară”, în 25 aprilie, 2009, la care au patricipat persoane publice din domeniul sportului, showbiz-ului, jurnalişti şi oameni politici. Obiectivele campaniei, de la un eveniment la altul constă în atragerea unui număr cât mai mare de participanţi, adresându-se mai multor tipuri de public. În septembrie 2009, Verde pentru Biciclete” i-a răsplătit pe cei care merg cu bicicleta la servici cu un „Mic Dejun Biciclist”, astfep încât membrii ai echipei su-a aflat în fiecare zi în altă locație cu trafic intens din Timişoara şi a oferit în total 200 pachete cu un mic dejun şi numere de biciclist.

Pentru a atinge celalalt obiectiv al campaniei, folosirea unor mijloace de transport ecologic şi pentru a arăta cum acest lucru poate fi benefic pentru populaţie, în decembrie, Verde pentru Biciclete a instalat un brad de Crăciun în Piaţa Operei din Timişoara, care a fost parţial iluminat prin curentul generat prin pedalare. Ceea ce doreşte această campanie să evidenţieze este multitudinea de feluri în care poate fi privită o bicicletă: mijloc de deplasare ecologică şi economică prin oraş, în deplasările zilnice la muncă, la şcoală, la cumpărături, ca şi mijloc de distracţie şi recreere, ca şi modalitate de a face sport.

verde-pentru-biciclete1

În 2012 a fost organizată prima plimbare de mare anvergură prin oraş: „Pedalarea de Primăvară”, unde s-au văzut clar roadele campaniei, a felului în care este promovat fiecare eveniment, atât online cât şi prin bannere şi afişuri, deoarece numărul bicicliştilor a crescut considerabil, ajungând în aprilie 2012 la 1500 de participanţi.

Obiectivele pentru 2013 constă în:

  • Insistarea pe campania de realizare a pistelor de biciclete, acestea fiind incluse, acum într-o variantă “adevărată”, în noul Plan Urbanistic General al Timişoarei
  • Continuarea campaniei ”Și eu susţin Verde pentru Biciclete”
  • Participări la Festivalul Plai și Săptămâna Mobilităţii Europene
  • Expoziții stradale a fotografiilor realizate în cadrul campaniei Verde pentru Biciclete
  • Concurs foto, la final de an, cu cele mai reușite cadre surprinse (de) pe bicicletă
  • Plimbări cu ricșa pe timp de vară, prin Timişoara

Pentru că am ales să prezint această campanie  pot spune că sunt foarte încântată de ea, întrucât mi se pare că ceea ce se doreşte promovat constituie un beneficiu pentru oameni, atât din punct de vedere al sănătăţii cât şi al aspectului fizic. Tot timpul când vedeam oameni la costum pe bicicletă îndreptându-se spre locul de muncă în ţări precum Germania, mă gândeam cum ar fi să fac şi eu acelaşi lucru în România. Singura problemă la care trebuie să se lucreze este educarea celor care circulă cu maşina, românii au o mentalitate greşită şi nu îi acceptă foarte mult pe bicicliştii din oraş, chiar dacă majoritatea circulă regulamentar. Pot să spun că aştept să înceapă sezonul evenimentelor de primăvară şi vară a celor de la Vedre pentru Biciclete, pentru a putea să particip.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s