Shopping online, un nou stil de viaţă!

Cred că o să încep să visez în online dacă o să mai vorbesc despre acest domeniu, dar să fim serioşi şi visele au limitele lor, cel puţin aşa e mai bine să credem. Shopping-ul apare şi el în visele noastre, adică visăm lucrurile pe care deşi le putem cumpăra nu o facem, ori nu putem să le avem încă.

shopping_online_2_350_4ce2b6759b1e8

Cam ce credeţi că se shopping-uieşte de pe internet? Vă spun eu, de toate dar nu pentru toţi! Nu ştiu exact care sunt motivele pentru care lumea cumpără de pe internet, dar sigur preţurile mai mici, faptul că unele produse se găsesc doar online şi ţara de unde provin se numără printre motive.

Recent am vrut să cumpăr o pereche de papuci, aşa că m-am pus pe căutat. Site-urile din România, în special Timişoara, au fost primele accesate, dar din păcate şi primele de pe care am ieşit din cauza preţurilor cam mari raportate la economia ţării. Având-o pe sora mea în Germania şi fiind conştientă de calitatea „made in Germany” am început să caut pe Amazon diverse modele. Evident că am găsit ce căutam şi la un preţ aproape de două ori mai mic decât în România, însă transportul era singurul impediment. Cu toate acestea am scos un preţ încă bun chiar şi după plata transportului, ajungând la mai puţin de jumătate din costul papucilor de aici. Puteţi trage singuri concluzia, mai mult, puteţi cumpăra şi de aici dacă vă place să ţineţi preţul la vedere, deoarece pentru 350 – 400 RON cât costă, merită să aibă preţul tipărit. Spun toate acestea în condiţiile în care, în România salarul minim brut este de 800 RON.

images

Cunosc persoane pentru care nu contează banii ci timpul, ele ajungând să cumpere tot felul de produse de pe internet, de la haine până la mâncare, din cauză că nu au timp de pierdut prin magazine. Desigur că, după ce cumperi o perioadă de timp tot de la aceeaşi companie primeşti diverse reduceri sau vouchere, ceea ce constituie deja un beneficiu al shopping-ului online.

Din moment ce există beneficii şi avantaje, la fel de bine există şi mici dezavantaje ale achiziţionării produselor de pe internet. Cel mai important dezavantaj, pentru mine, îl constituie alegerea mărimii potrivite, întrucât rişti să primeşti ceva prea mic sau prea mare. Cu timpul, acest dezavantaj poate dispărea dacă achiziţionezi produse din acelaşi loc.

images (1)

Online-ul mai vinde şi călătorii sau excursii, având diferite oferte în funcţie de sezon sau perioada anului. Utilitatea este cuvântul cheie al mediului online, deoarece dacă eşti abonat la un newsletter al agenţiilor de călătorii afli mai uşor ofertele care există, decât să mergi dintr-o agenţie în alta prin oraş.

După ce v-am prezentat se vede că încurajez să faceţi shopping online, pentru că este de multe ori o modalitate de a economisi bani şi de achiziţionare a unor produse bune. Încă un sfat constă îm alegerea ţării de unde comandaţi, pentru că în la noi în ţară există multe site-uri care îţi iau banii fără să îţi mai trimită produsul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s