ZurFacebook măsoară online!

Hai să vedem câte persoane o să citească acest post, dacă tot o să vorbim despre instrumente de măsurare online. Dacă la început Social Media era văzut drept mod de legare a unor relaţii şi de a ţine legătura cu prietenii, el a luat amploare în ultima vreme.

online

 

Aşa cum spuneam în primele articole de pe acest blog, tot mai multe companii încep să folosească reţelele de socializare pentru a se promova online. Cum îşi pot da ele seama că promovarea are succes? Desigur această activitate trebuie urmărită şi analizată, tocmai de aceea au apărut tool-urile de măsurare.

Tot Facebook mă urmăreşte şi aici, cerându-mi primul loc pe lista acestor măsurători. „Facebook Insights” este tool-ul pe care Facebook îl foloseşte pentru măsurarea  performanţelor de pe paginile sale. El ne ajută şi în definirea unei strategii relevante a persoanelor care ne-au dat like. Acest tool ne mai poate arăta şi care este calitatea postărilor noastre, în sensul că, ne arată câte persoane au dat share la ceva de la noi, like sau daca au lasat vreun comentariu.

Use-Facebook-Insights-Blog-Image

 

Celalalt tool de măsurare pe care am ales să îl descriu, ZURF, este un instrument de măsurare dezvoltat la nivel internaţional de către uberVU. Cu ajutorul acestui tool, companiile care sunt prezente în mediul online au o imagine de ansamblu cu privire la felul în care publicul percepe şi răspunde promovării pe care brand-urile o fac.

Acum, cu ajutorul Site Stats-ului, care este un instrument de măsurare pentru vizitatorii blogului, voi putea vedea cum şi în ce număr a primit publicul informaţia transmisă de mine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s